CÉGISMERTETŐ  INFOMÁTRIX  HÍREK  BELÉPÉS  
    Infomátrix     Tech. feltételek       GY.I.K                  

Szűrési feltétel
      Kategória:      
Tud-e a program több devizanemet kezelni ?
Igen, mind bejövő számla, kimenő számla, pénztár és bankforgalomban van lehetőség több devizanem kezelésére.
Gazdasági

Támogatja-e a program az INTRASTAT jelentés elkészítését ?
Igen, a raktárba bevételezett áru INTRASTAT jelentéséhez szükséges adatokat tartalmazó lista minden hónapban elkészíthető.
Gazdasági

Támogatja-e a szoftver az ÁFA bevallást ?
Igen, a pénzügyi modulból nyerhető ÁFA bevallás megfelel a mai magyar jogszabályoknak, és az UNIÓS ÁFA szabályoknak is. Az ÁFA bevallás rögzíthető a programban, így évek múlva is kinyerhető az eredeti lista. Mivel vállaljuk a jogszabálykövetést, így a jövőben is időben a felhasználók rendelkezésére fog állni az aktuális jogszabályoknak megfelelő szoftver.
Gazdasági

Milyen bérleti díj formákat kezel a bérautó modul?
A bérautó modul segítségével egyösszegű bérleti díj, vagy havi rendszerességgel számlázandó bérleti díj számla is kiállítható. Mód van egyedi elszámolásra is.
Szakmai

Hogyan történik a bérleti díj számlázása havi elszámolás alapján?
A havi számlázásokat a program a szerződésben rögzített adatok alapján generálja.
Szakmai

Nyomon lehet-e követni, hogy egy bérautó hány kilométert futott?
Igen, erre listázási lehetőség van.
Szakmai

Be lehet-e írni az infoMátrixba az importőri rendszerben szereplő gyári rendelési számot, és ha igen, lehet-e a későbbiekben erre az azonosítóra keresni?
Igen, az infoMátrix nyilván tudja tartani a ”gyári rendelési számot”. Az információt a rendelések ablak logisztika fülén lehet rögzíteni. A járművet a későbbiekben a gyári rendelési szám alapján is lehet keresni.
Szakmai

Milyen járművet azonosító adatokra lehet keresni az infoMátrixban?
Lehet keresni az alvázszámra, rendszámra, saját és a gyári rendelésszámra, a járművet egyedileg a rendszerben azonosító hivatkozási számra, eladott járműveknél a vevő nevére. A bevitt keresési érték lehet részadat is.
Szakmai

Ki szeretnék egy autót adni tesztelésre egy partnernek. Meg tudom-e tenni a rendszerben, és tudok majd hozzá szerződést nyomtatni?
Az infoMátrix különböző „használati” módokat különböztet meg. Ezek segítségével adható ki a jármű bérbe, vagy akár tesztre. A kiadáskor szerződést, vagy akár másfajta dokumentum nyomtatása lehetséges.
Szakmai

Szeretném az infoMátrix®ban a saját dokumentum sablonjaimat alkalmazni, úgy, hogy az ismert adatokkal a szoftver töltse ki azt. Lehetséges?
Igen, a szoftverbe be lehet illeszteni a felhasználók meglévő sablonjait.
Szakmai

Külföldre eladott járműre más devizanemben szeretnék szerződni, mint forint.
Az infoMátrix már a vételi előjegyzés elkészítésekor, vagyis az értékesítés legelső pillanatában képes arra, hogy ne forintban tartsa nyilván az eladási árat.
Szakmai

Milyen modulokkal áll kapcsolatban a kereskedelmi modul ?
Mivel a szoftver integrált, így közvetlen kapcsolata van a szerviz, marketiong és a pénzügyi modulokkal, és az előző modulokon keresztül közvetett a raktárral és a főkönyvvel.
Szakmai

Van-e a kereskedelmi modulnak controlling része?
Igen, minden jármű rendelkezik egy kalkulációs lappal. Ide lehet összegyűjteni a jármű költségeit és bevételeit. Az un. gyűjtők segítségével, -melyek a kalkulációs lap adataiból táplálkoznak és a felhasználók szabadon építhetnek fel- akár jutalék alapot is tud számolni az infoMátrix.
Szakmai

Az infoMátrix más moduljait használó felhasználók beléphetnek a kereskedelmi modulba is?
Nem, minden modulba való belépés jogosultság függő, mint ahogy a belépés után a menüpontok használata is jogfüggő. A jogosultságok körét csak rendszergazda állíthatja.
Szakmai

Ki lehet-e adni a rendszerből számlázatlanul a vevős autót?
Nem, a kiadás csak pénzügyileg számlázott autóra végezhető el.
Szakmai

Hogyan kaphat információt az üzletkötő arról, hogy az ügyfél befizette-e a foglalót, előleget, kiegyenlítette-e a végszámlát?
A kereskedelmi modul minden, a járműre proforma számla alapján kiállított pénzügyi számla egyenlegéről azonnali információt ad. Az egyenleg abban a pillanatban nullává válik, amint az ügyfél a pénztárban fizetett, vagy utalta a kérdéses összeget.
Szakmai

Nyomon tudja-e követni az infoMátrix® , hogy a felvásárolt használt autót beszámítottam egy új autóba?
Igen, mind a használt autón, mind az eladott új autón megjelenik a beszámítás ténye.
Szakmai

Egy éve kiadott autóról, hogyan tudom meg, hogy ki volt a finanszírozó, ha hitelre adtam el az autót?
Az értékesítés körülményeit minden pillanatban reprodukálni tudja az infoMátrix® , így évek múlva is ismert a jármű vevője és a finanszírozója is.
Szakmai

Lehet-e rögzíteni az értékesítéskor alkalmazott THM értékét, valamint a biztosítás körülményeit? (Név, összeg)
Igen, de ennél több adat nyilvántartására is alkalmas az infoMátrix® . Ezen adatok körét a felhasználó szabadon „találhatja” ki.
Szakmai

Milyen módszerrel lehet könyvelni az infoMátrixban?
Elsődleges ötös, hatos-hetes, munkaszámos, és pénzforgalmi szemléletű könyvelés is megvalósítható a programmal.
Szakmai

Milyen számviteli kimutatások kérhetők le?
A „klasszikus” főkönyvi kivonat és kartonon túl, eredmény-kimutatás, mérleg és egyéb felhasználó által paraméterezett táblázatokat képes készíteni a főkönyvi modul.
Szakmai

Képes-e más rendszerrel kapcsolatot teremteni az infoMátrix, hogy onnan főkönyvi feladást fogadjon?
Igen, lehet ilyen kapcsolatot kialakítani, például bérszámfejtő programmal.
Szakmai

Tud-e adó és számviteli értékcsökkenés is kezelni a tárgyi eszköz modul?
Igen, teljesen elválasztva kezeli a két nyilvántartást, természetesen maradványértéket is kezel.
Szakmai

Elkülöníti-e a különböző tárgyakat a tárgyieszköz modul?
A tárgyakat tárgytípusokba gyűjtve kezeli a rendszer. Az azonos típusok esetében, melyek azonos leírási tervvel szerepelnek automatikusan elkészíthető az értékcsökkenés számítás!
Szakmai

Milyen pontossággal számolja az értékcsökkenést?
Nap pontossággal számol a rendszer, még a szökőévek plusz napjait is figyelembe veszi.
Szakmai

Milyen pénzügyi bizonylatokat készít az infoMátrix?
Számlát, pénztárbizonylatot lehet nyomtatni a rendszerparaméterekben megadott darabszámban az infoMátrix® használatával, továbbá a bankkivonatok és a bejövő számlák rögzítését is lehetővé teszi, kiegyenlítettség követéssel.
Szakmai

Lehet-e fizetési felszólítást készíteni?
Az infoMátrix nem csak listát ad a kiegyenlítetlen számlákról, hanem ezek adatai alapján el is készíti a fizetési felszólító levelet, úgy hogy azt csak az ablakos borítékba kell hajtogatni. Kétféle fizetési felszólítás, egyenlegközlő, és késedelmi kamatterhelés készíthető.
Szakmai

Hogyan kezeli az áfát? Milyen segítséget ad az áfabevallás készítéséhez?
Külön áfakódokkal dolgozik bejövő és kimenő számláknál, melyek a felhasználó által bővíthetőek. Kezeli a visszaigényelhető-, fizetendő-, különbözeti-, arányosítási-, stb áfákat, és a vámhatározatokat is. Teljes APEH által előírt bontásban készít bevallást, melyeket az adatbázisban későbbi visszakeresést lehetővé téve letárol.
Szakmai

Exportálhatók-e az adatok más alkalmazás számára (excel)?
Túl azon, hogy végtelen variációban kérhetőek le a pénzügyes listák, - pl: folyószámla, kintlévőség, korosított listák – az adatok elmenthetők excel formátumban is.
Szakmai

Lehet-e engedményt adni az alkatrészek eladási árából?
A raktár modul több megoldást kínál a kedvezmények kezelésére. 1. Megadható, hogy mely partnerek mely cikkekre kapnak meghatározott mértékű engedményt. 2. Beállítható több fajta ártípus a raktárban (pl.: nagykereskedelmi ár, kiskereskedelmi, stb). 3. Időszaki akciók kezelését is támogatja a program, ami azt jelenti, hogy meg lehet határozni egy akcióban résztvevő cikkek körét, az akció mértékét és időtartamát, ekkor a program az akció ideje alatt automatikusan a csökkentett árat fogja alkalmazni.
Szakmai

Ki lehet-e kilistázni azokat a cikkeket, amelyeknek nem volt forgalma (mozgása) az előző időszakban (fél év, 1 év)?
A raktár modul cikkek válogatása funkciója lehetővé teszi, hogy az adatbázisban szereplő cikkekről a legkülönbözőbb feltételeknek megfelelő listát készítsünk. (pl.: elfekvő cikkek kimutatása, gyorsan fogyó cikkek kimutatása, 3 hónapja forgalmazott cikkek kiválogatása, valamely szállítótól vett cikkek kiválogatása, stb.)
Szakmai

Hogyan kezeli a program a több raktáros nyilvántartást?
Az InfoMátrix raktár modulja alapvetően több raktáros kezelésre lett kifejlesztve. A kezelői jogok megfelelő beállításával meghatározható, hogy ki melyik raktárba léphet be. A raktárak közötti készletmozgást jól nyomon követhető raktárközi kiadási és bevételi bizonylatok készítésével támogatja a program.
Szakmai

Milyen munkalapokat kezel az InfoMátrix szerviz modulja?
A szerviz modul alapvetően normál (fizetős), garanciális és belsős munkalap típusokat tud megkülönböztetni.
Szakmai

Hogyan lehet különböző árakat érvényesíteni az egyes munkalap típusoknál?
Rögzíteni lehet úgynevezett tarifatáblákat, amelyek meghatározzák a különböző munkalap típusoknál alkalmazandó árakat.
Szakmai

Milyen módszerrel lehet ellenőrizni a szerelők teljesítményét a szerviz modulban?
A munkalapok rögzítése során a program rögzíti, hogy melyik szerelő mennyit dolgozott az adott autón. Ez alapján időszakonként kimutatás kérhető le a szerelők teljesítményéről, amely tartalmazza a ledolgozott órák számát, a felvett munkalapok számát, továbbá a jelenléti ív megfelelő nyilvántartásával lehetőség nyílik további adatok kimutatására is. Szerelőnként meg lehet nézni a napi átlagos teljesítményt, valamint a munka hatásfokát is.
Szakmai

Milyen rendszerszoftver igénye van ennek a szoftvernek ?
Minden számítógépen, amiről használni kívánják WIN98 SE -vel felülről kompatibilis operációs rendszer kell fusson. A központi számítógépen MS-SQL adatbázis kezelőt kell üzemeltetni. Ha erre nincs mód, akkor az előfizetéses módszert érdemes választani.
Üzemeltetési

El lehet-e külső adatfájlba menteni az infoMátrixban tárolt adatokat ?
Minden adatlekérés eredménye elmenthető fájlba. A következő adatformátumokat támogatja a szoftver :
 • TXT

 • HTML

 • Excel

 • DBF
 • Üzemeltetési

  Lehet-e más szoftverrel írt adatokat beolvasni az InfoMátrixba ?
  Van rá lehetőség. Legtöbbször a partnertörzs és alkatrész cikktörzs egyszeri beolvasására volt igény. Ezért ezekre a funkciókra általános program készült. Ha a rendszer indításához más adatok bekonvertálása is szükséges, akkor ez egyedi fejlesztést igényel, melyet rövid határidővel elvégzünk. Ezen kívül bizonyos gépjármű márkák importőre által szolgáltatott adatfájlok (Alkatrész árlista, gépjármű törzs, szerviz normakódok) beolvasására, és az importőr által előírt szerkezetű adatfájlok írására speciális funkciók készültek, melyek szintén hozzáférhetőek.
  Üzemeltetési

  Tartalmaz-e a szoftver adatmentési eljárást ?
  Nem, mert ezt az MS-SQL szerveren kell beállítani. Napi automatikus mentést célszerű beállítani az adatbázis szerver installálásakor. Mivel a napi adatváltozásokat (tranzakciók) automatikusan rögzíti az adatbáziskezelő egy külön fájlban, ezért minimális adatvesztésre lehet számítani hardver hiba esetén is. Ugyanis van lehetőség az előző napi mentés visszatöltésére, és ezután a napi adatváltozások időrendben történő végrehajtására. Így a hardver hiba előtti 10-15 percnyi munka veszik csak el.
  Üzemeltetési

  Több telephelyes vállalkozásnál van-e arra lehetőség, hogy egyik telephely adatait naponta a központi telephely adatbázisába töltsük ?
  Nincs rá lehetőség, mert a szoftver nem támogatja az időszakos (offline) adatkapcsolatot. Helyette egy sokkal fejlettebb (online) adatkapcsolatot javaslunk a több telephelyes felhasználóknak. Ehhez minden telephelyen szélessávú internet kapcsolatra van szükség, és a központi szerver helyén fix IP cím is javasolt. Mivel a telephelyenkénti paraméterezés megoldott, így biztosítható az adatbázisba kerülő bizonylatok telephelyenkénti elkülönítése is. Emellett a többi telephelyen történt adatváltozásokról azonnal értesülnek az arra jogosult kezelők.
  Üzemeltetési    Az Ön IP címe: 54.197.24.206  
  ©2005 Main-Car Kft. Minden jog fenntartva!